De lækre æbler med karamel bliver serveret med sprød crumble og flødeskum. Foto: DR (©DR)

Karamelisserede æbler med flødeskum og mandelcrumble

De dejligste æbler med et tyndt lag karamel på overfladen, serveret med en sprød crumble og skøn flødeskum. Kan man forestille sig en mere lækker efterårsdessert? Kok Adam Aamann lavede æblerne, da programmet 'Madmagasinet' var på Omø.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Æbler

  • 6 stk. æbler
  • 180 g sukker
  • 120 g smør
  • 1 tsk. kanel
  • 1 smule salt

Crumble

  • 50 g mel
  • 50 g sukker
  • 50 g smør
  • 50 g mandler
  • 1/4 tsk. salt

Flødeskum

  • 3 dl fløde

Fremgangsmåde

  1. Skær æblerne i både. Smelt sukkeret på en pande, kom smørret ved og tilsæt dernæst æbler og salt. Vend dem på panden i nogle minutter, så æblerne bliver dejligt karameliserede. 
  2. Hak mandlerne og smuldr alle ingredienser til crumble groft sammen og bred det ud på en bageplade - det klumper, og det skal det. Bag crumble i ovnen ved 180 grader, til det er lysebrunt.  Det tager ca 10-15 minutter. Knæk det i mundrette bidder, når det er afkølet. Den skal være sprød som en småkage.
  3. Pisk fløden til flødeskum.
  4. Server æblerne med crumble og flødeskum.