Bananer karameliseret i sukker er en skøn og nem dessert - gerne sammen med is eller flødeskum. (©DR)

Karamelliserede bananer med salt og lime

Umodne bananer kan sagtens blive til en lækker spise. Denne opskrift på karamelliserede bananer med salt og lime lavede kok Adam Aamann i Madmagasinet, og de er perfekte som en hurtig dessert.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Fremgangsmåde

  1. Tænk i brunede kartofler, som er samme fremgangsmåde. Skær bananer i tykke skrå skiver på 3-4 cm.
  2. Varm sukker op på panden, til det smelter til karamel, pas på det ikke brænder. Træk smør rundt i karamellen og når det er smeltet, tilsæt bananstykkerne.
  3. Rør rundt til bananerne er dækket af karamellen, men uden at de går i stykker. Efter 2-3 minutter har karamellen sat sig som et fint lag der dækker bananerne, og derefter kommes salt og limesaft i.
  4. Anret bananerne på en tallerken – brug evt. flere lime, så man selv kan komme mere saft på.
    TIP: Bananerne kan spises som de er, eller der kan serveres flødeskum eller vaniljeis til.