Karpe i umoden druesaft med hestebønner og courgetter
Få her Hans Kongelige Højhed Prins Henriks opskrift på en flot hovedret med karpe i umoden druesaft med hestebønner og courgetter, som han lavede på Gråsten Slot sammen med sin kok Martin Kristoffersen. Opskriften stammer fra programmet 'Hofretter' fra 2014, hvor Pris Henrik eksklusivt inviterede danskerne med i slotskøkkenet, når han sammen med køkkenet tilberedte regentparrets middag.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
Karpe
-
1
karpe
(renset udvendigt og indvendigt)
- 1 l saft fra umodne druer
Fars
- 200 g hakket svinekød
- 2 zitaurløg, finthakket
- 2 skalotteløg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 bundt purløg
- 2 æg
- 1 dl mælk eller creme fraiche
- 70 g rasp
- 50-100 g smør
- salt og peber
Hestebønner
- 400 g bælgede hestebønner
-
50 g
ventreche bacon i tern
(el. anden god bacon)
- 2 dl hvidvin
- 2 spsk. smør
- salt og peber
Gule courgetter
- 2 gule courgetter
- lidt olivenolie
- salt og peber
-
krydderurter
efter behag
(eks. oregano, persille, timian el. merian)
Fremgangsmåde
Karpe
- Marinér karpen i druesaft, salt og peber, og lad den stå natten over på køl.
Fars
- Bland farsen godt sammen, og farsér fisken.
- Placér fisken i en bradepande i den ønskede position ved servering. Overhæld fisken med druesaft, og bag den i ovnen ved 150 grader i 20 min pr. halve kilo.
- Når fisken er færdig, sigtes væden over i en kasserolle. Reduceres og piskes op med kold smør. Smag til med salt og peber.
- Fisken serveres herefter med hestebønner og gule courgetter.
Hestebønner
- Efter hestebønnerne er blevet bælget, tages hinden af bønnerne.
- Ventreche bacon sauteres af i en gryde og hestebønnerne og hvidvinen tilsættes. Kog et par minutter og smag til med salt og peber.
Gule courgetter
- Courgetterne skæres i fingertykke-skiver. Vendes med olivenolie, krydderurter, salt og peber.
- Bages i ovnen (evt. sammen med fisken) ved 150 grader i ca 25 min.