Gryderet med hvid fisk i en cremet karrysauce med grøntsager er både en nem, sund og hurtig opskrift. (©DR)

Karry med fisk, æbler, kål og ingefær

Kok Adam Aamann lavede i programmet 'Madmagasinet' denne lækre opskrift på en hurtig karryret med fisk - det kan være torsk, sej eller lange - og æbler, kål og ingefær. En både sund, smagfuld og hurtig ret.

Tilberedningstid: 25 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Karryret med fisk

  • 600-700 g hvid fisk
    (eller anden hvid fisk, f.eks. lange eller sej)
  • 2 spsk. smør
  • 1 stk. stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. frisk ingefær, ca 4 cm
  • 2-3 spsk. karry
  • 1 stk. spidskål
  • 3 dl hønsefond
  • 2 stk. æbler
  • 3 stk. forårsløg
  • 1,5 dl piskefløde
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 tsk. salt
    (efter smag)
  • 1 knivspids peber

Agurkesalat

  • 1 stk. agurk
  • 1 stk. rødløg
  • 2 spsk. riseddikke eller æbleeddike
  • 1/2 tsk. sukker
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 knivspids peber
    (efter smag)
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1/2 dl friskhakket koriander
    (Kan udelades)

Fremgangsmåde

  1. Lav karryretten:
    Skær fisken i store tern på ca 4x4cm, kryder dem med lidt salt, peber og 2 spsk. citronsaft. Hak løg og hvidløg og riv ingefæren fint.
  2. Svits løget i smørret i en gryde i 3 min, uden det tager farve. Kom hvidløg og ingefær sammen med løget og svits i 1 min, kom derefter karry, salt og peber i gryden og svits igennem i 1-2 minut.  
  3. Kom hønsefonden/suppen i gryden og kog op og kog i et par minutter. Snit kålen fint og kom den i gryden sammen med piskefløden, kog op og smag til med salt, peber og citronsaft. Læg fiskestykkerne ovenpå kålen i gryden, kom låg på og kog ved helt lav varme i 4-5 minutter.
  4. Skær æblerne i små tern og forårsløgene i tynde skiver. Tag gryden af varmen og fordel de rå æbletern og snittede forårsløg, over retten og server straks med kogte ris til.
  5. Lav agurkesalaten klar:
    Hak rødløget fint og bland det i en skål med eddike, olie, sukker, salt og peber. Skær agurken i halv på langs og snit den i skiver og kom den i skålen med løg og resten. Snit korianderen og bland den i salaten. Lad gerne salaten trække ca. 5 minutter, inden den serveres.