Klassisk karrysalat - som den er eller til sildemaden. (©DR)

Karrysalat

Karrysalat er traditionelt tilbehør til marineret sild. Men karrysalat kan også nydes alene på et stykke rugbrød eller franskbrød. Brødrene Prices opskrift på karrysalat indeholder kogt, sprængt tunge. Den kan man købe hos slagteren. Hvis karrysalaten udelukkende skal bruges til sild, kan den udelades. I denne opskrift laver brødrene desuden deres egen karry fra bunden, men denne kan naturligvis også erstattes af en god købe-karry.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 5 spsk. mayonnaise
  • 2-3 spsk. creme fraiche 38%
  • 4-6 tsk. hjemmelavet karry
    (se opskrift)
  • 2 hårdkogte æg
  • 3-4 spsk. syltede agurker
  • 3-4 spsk. kogt sprængt tunge
    (kan udelades)
  • 2-3 spsk. søde ansjoser
    (kan udelades)
  • 1 spsk. skalotteløg, finthakket
  • 2 spsk. purløg, finthakket
  • salt, peber og sukker

Hjemmelavet karry

  • 2 tsk. tørret, knust chili
  • 2 spsk. korianderfrø
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 spsk. sorte peberkorn
  • 1 tsk. nelliker
  • 1 tsk. bukkehornsfrø
  • 1 tsk. sennepsfrø
  • 1 tsk. groft havsalt
  • ½ tsk. revet muskat
  • 2 tsk. stødt gurkemeje
  • 1 tsk. stødt ingefær

Fremgangsmåde

Rør mayonnaise og creme fraiche sammen. Varm de to spsk. olie op på en lille pande og varm karryen igennem. Lad det køle af og rør det i mayonnaisen.

Hak de øvrige ingredienser i fine tern og læg dem i en skål for sig og bland dem. Kom karrymayonnaise i til konsistensen er passende. 

Hvis karrysalaten virker for fast i det tilsættes evt. lidt mere mayonnaise. Smag til med salt, peber og evt. en smule sukker. Mængden af karry kan naturligvis også justeres efter smag.  

Man kan naturligvis bruge en god købe-karry, men hvis du selv vil lave din karry, kommer opskriften her: Rist chili, korianderfrø, nelliker, spidskommen, peberkorn, bukkehornsfrø og sennepsfrø på en tør pande ved svag varme, til de dufter uden at tage farve. Mal eller stød krydderierne til fint pulver sammen med salt. Tilføj muskatnød, gurkemeje og ingefær.