Brødrene Prices klassiske karrysild - perfekte til julefrokosten. (©DR)

Karrysild

Karrysild er en fast tradition til den danske julefrokost. Sildene serveres med løgringe, dildkviste og halve hårdkogte æg til - og gerne en kold snaps. Brødrene Price lavede denne opskrift på karrysild, da de serverede julefrokost for indbyggerne i den dansk-amerikanske by Elk Horn.

Karrysildene må gerne trække et par timer i køleskabet inden servering.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 5-6 stk. marinerede sild
  • 2-3 spsk. neutral olie
  • 2 spsk. god madras karry
  • 4-5 spsk. mayonnaise
  • 2-3 spsk. creme fraiche
  • 1 syrligt, grønt æble i ganske små tern
  • 3-4 syltede asier, afdryppede og finthakkede
  • salt og peber

Fremgangsmåde

Varm olien op i en lille gryde, kom karryen ved og steg den igennem under omrøring et minuts tid. Lad karryolien køle helt af. 

Bland mayonnaise med creme fraiche og rør karryolien i. Vend æbletern og finthakkede asier i mayonnaisen. Skær sildefileterne i mundrette stykker og bland dem med det øvrige. Smag til med salt og peber.  

Lad karrysilden trække et par timer i køleskabet. Server med halve hårdkogte æg, dildkviste og løgringe.