Sildene er stærkt krydrede med chili og karry, og couscousen er fyldt med friske krydderurter og grønt. En meget lækker og anderledes opskrift på stegte sild. (©DR)

Karrystegte sild med couscous

Prøv denne anderledes opskrift på stegte sild, hvor sildene er krydret med karry, chili og paprika og bliver serveret med couscous med broccoli og ristede nødder. Opskriften er udviklet af kokkene Gorm Wisweh og Magnus Sonne, som lavede den i DR2-programmet 'Vild med fisk'.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Stegte sild

  • 4 stk. sildefileter
  • 1 spsk. karry
  • 1 smule røget paprika
  • 1 smule chili
  • 1 smule persille
  • 100 g rugmel
  • 1 smule salt og peber
  • 30 g smør

Cous cous med krydderurter

  • 200 g couscous
  • 1 stk. frisk chili
  • 150 g svampe
  • 1 stk. broccoli
  • 50 g ristede nødder
  • 1 bundt friske krydderurter
    (Bl.a. persille, mynte og koriander)
  • 2 spsk. sojasauce
  • 1 smule salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Krydr sildene på kødsiden med salt, peber, karry, røget chili og paprika. Vend dem i rugmel og steg dem 3-4 min. på hver side i smør. 
  2. Hæld kogende vand, 1 spsk. olivenolie og salt over couscousen og lad det stå tildækket i 15 min. Steg imens svampe og broccoli ved høj varme. Tilsæt soya til panden og glaser svampe og broccoli i soyaen. Vend grøntsagerne, finthakket chili og masser af krydderurter i salaten.