Kartoffel-gnocchi vendt i salviesmør smager fantastisk med friskrevet parmesanost ovenpå. (©DR)

Kartoffel-Gnocchi med salviesmør

Gnocchi er fra det italienske køkken. Minder om pasta, men er lavet på kogte kartofler i stedet, smager helt fantastisk, og kan bruges som tilbehør til hvad som helst

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 kg melede kartofler
  • 2 stk. æggeblommer
  • 250 g hvedemel
  • 1 smule salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. smør
  • 1 håndfuld salvie
  • 1 stk. parmesan

Fremgangsmåde

  1. Kog kartofler med skræl, pil dem og mos dem mens de er lune med æggeblommerne, melet, 1 spsk. olivenolie og lidt salt.
  2. Når dejen har den rette konsistens, deles den i mindre stykker, som rulles til aflange pølser med tykkelse som en finger. Derpå skæres pølserne i 2-3 cm. lange stykker. De trilles mod en gaffel, så de får riller.
  3. Kog gnocchi i saltet vand i 3-4 min. Dryp dem af og vend dem i rigeligt smør, som er let brunet og med masser af friske salvieblade.
  4. Drys med masser af revet parmesan og friskkværnet peber.