Lækre kartofler med mårhund, lige til at hapse. (©DR)

Kartoffel med rygeost og mårhund

Ryg fra mårhund er her kommet i selskab med nye kartofler, rygeost og rønnebær, som Nikolaj Kirk lavede det i Nak & Æd. Server som lækkert tilbehør eller som snack.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 400 g små, nye kartofler
  • 1/2 dl rygeost
  • 1/2 dl piskefløde
  • frisk purløg
  • 2 rygge af mårhund
  • 10 rønnebær
  • 20 g smør

Fremgangsmåde

  1. Vask kartoflerne, kom i en gryde med vand og salt, og lad dem koge indtil de er møre. Sigt vandet fr,a og køl kartoflerne helt ned.
  2. Pisk rygeost og piskefløde sammen. Krydr med salt og peber.  Vend kartoflerne heri og sæt på et fad. 
  3. Krydr mårhunde-ryggene med salt og peber. Smelt smørret på en pande, og steg kødet heri. Drys bær over og fjern så fra varmen. 
  4. Snit kødet i små stykker og læg på toppen af hver kartoffel. Snit purløg og drys på toppen. Server.