Især om vinteren er kartoffel- porresuppe et hit. (©Scanpix)

Kartoffel- og porresuppe med bacon

Kartoffel- og porresuppe er en nem og hurtig hverdagsret i vintermånederne. Denne kartoffelporresuppe er en anderledes udgave, hvor ingredienserne ikke er blendet, og det er derfor en grov og lækker chunky udgave af kartoffelporresuppe.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Suppe

  • 1 stk. pakke bacon
  • 1 kg kartofler
  • 4 stk. løg
  • 3 stk. porrer
  • 2 l vand
  • 2 stk. hønsebouillonterninger
  • 1 dl frisk persille

Tilbehør

  • 8 skiver brieost
    (kan udelades)
  • 8 skiver godt brød

Fremgangsmåde

  1. Finhak løgene og skær porrerne i skiver. Klip bacon i stykker. Skræl kartofler og skær dem i grove stykker.
  2. Svits bacon sammen med løg og porrer. Kom kartoflerne ved sammen med vand og boullionterninger. Lad det småkoge i 20 minutter, til kartoflerne er møre. Smag til med salt og peber.
  3. Kom den frosne persille i kort før servering. Læg evt. et stort stykke brie i en dyb tallerken og hæld suppen over. Server med en skive brød.