En skøn og mættende efterårsret på en kødfri dag. (©DR)

Kartoffel- og sellerimos med ristet peberfrugt og sprødt brød

Smagfuld kartoffel- og sellerimos serveret som en mættende og vegetarisk ret for sig selv. Mosen toppes nemlig med stegte peberfrugter og sprødt drys med basilikum, og der behøves ikke andet tilbehør.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Kartoffel- og sellerimos

  • 700 g kartofler
  • 400 g knoldselleri
  • 1 dl olivenolie
  • lidt citronskal
  • havsalt og friskkværnet peber

Sprødt brød med basilikum

  • 1 bundt basilikum
  • 2 fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • ½ citron, saft heraf
  • salt og friskværnet peber
  • 8-10 skiver daggammelt brød

Ristede peberfrugter

  • 3 røde peberfrugter
  • ½ dl olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 fed hvidløg
  • 1 forårsløg

Fremgangsmåde

Kartoffel- og sellerimos

  1. Skræl kartofler og selleri. Skær selleri i grove ukurante stykker.
  2. Kom derefter kartoflerne og selleri i en gryde. Dæk med vand og kog det helt mørt i ca. 20 min.Hæld vandet fra og dryp godt af.
  3. Rør det hele til en grov mos med en grydeske og smag til med citronskal, olivenolie, salt og friskkværnet peber.

Sprødt brød med basilikum

  1. Blend basilikum, hvidløg, olivenolie og saft af en 1/2 citron sammen og smag til med salt og friskkværnet peber.
  2. Bred brødskiverne ud på en bageplade og fordel ¾ af basilikumolien ud over dem. Bag dem helt sprøde og gyldne i en 170 grader varm ovn i ca. 15 min.
  3. Når brødskiverne er kølet lidt af knuses de med en kniv til en grov rasp.

Ristede peberfrugter

  1. Skyl peberfrugterne og skær dem i tern på ca. 1 x 1 cm.
  2. Rist dem på en godt varm pande i olivenolie i 15 -18 min. til de er har fået farve og er skvattet godt sammen.
  3. Tilsæt lidt salt og peber undervejs og rist til sidst det hakkede hvidløg og forårsløg med i 1 minuts tid.

Anretning

  1. Kom en god klat mos i en tallerken, fordel noget af den ristede peberfrugt ud over, derefter det knuste brød og til sidst fordeles en god skefuld basilikumolie over retten. Server.