Varm kartoffel-porresuppe er både nem og dejlig aftensmad i vintermånederne. (©Scanpix)

Kartoffel-porresuppe

Klassisk og skøn suppe til de kolde efterårs- og vinteraftener. En af danskernes favoritter. Supen smager mildt og er dejligt cremet, da den rundes af med fløde.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Suppe

  • 1 kg kartofler
  • 3-4 stk. porrer
  • 1 smule smør
    (til stegning)
  • 1 bundt frisk timian
  • 2 blade laurbær
  • 2,5 dl fløde
  • 1 håndfuld frosne ærter

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartofler og rens porrerne. 
  2. Skær det hele i tynde skiver og brun det let i smør i en stor gryde. Hæld hønsebouillon på til det dækker. Tilsæt stilke af frisk timian og et par laurbærblade. Kværn lidt sort peber i. Lad koge til kartofler og porrer er møre. 
  3. Fisk timianstilkene og laurbærbladene op og smid dem væk. 
  4. Hæld grydens indhold, eller så meget der nu kan være uden at det sjasker, i en blender og kør til du har en jævn og glat pure. Hæld tilbage i gryden. Hvis den vel at mærke er tom. Ellers i en skål indtil alt er pureret. 
  5. Varm suppen igennem og tilsæt fløde under omrøring. Smag til med salt og peber. 
  6. Drys frosne ekstrafine ærter i til sidst. De må ikke koge. 
  7. Et stykke godt rugbrød til med smør er himmelsk tilbehør - du kan også drysse med brødcroutoner og bacontern.