Kartoffel- porresuppe med kyllingedrys
Kartoffel- porresuppe er en cremet og fyldig suppe, som smager skønt og kraftigt. Nem hverdagsmad, som er klar på en halv time.
Tilberedningstid:
30 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
Kartoffel- porresuppe
- 2 spsk. olivenolie
- 1 stk. løg, stort
-
2 stk.
porrer
(ca. 350 g)
- 500 g kartofler
- 1 kvist rosmarin
- 2 tsk. salt
- 1 smule peber
- 1 l vand
- 1/2 dl piskefløde
Kyllingedrys
- 1 spsk. olivenolie
- 200 g kyllingefilet
- 2 spsk. sojasauce
Fremgangsmåde
- Skær løg og kartofler i grove tern. Varm olivenolien i en gryde og steg løg og kartofler – de må ikke tage farve. Rens porrerne godt og skær dem i skiver oAltså om jeg overhovedetg steg dem med i grydem i et øjeblik.
- Tilsæt bouillon og rosmarin, som er pillet af kvisten, og lad suppen koge godt igennem, til kartoflerne er møre. Det tager ca. 15-20 minutter.
- Blend suppen godt, så den bliver helt glat, og smag til med salt og peber.
- Kyllingedrys:
Skær kyllingen i meget tynde skiver. Varm olien op på en pande og steg kyllingen hårdt, så den tager farve og får en sprød overflade. Det tager ca. 5 minutter. - Tilsæt til sidst soyasaucen, og lad det stege med et øjeblik.
- Server suppen med kyllingedrysset som topping.