Kartoffel- porresuppe er en fantastisk suppe, som mætter godt og derfor er en god hverdagsmad. (©DR)

Kartoffel- porresuppe med kyllingedrys

Kartoffel- porresuppe er en cremet og fyldig suppe, som smager skønt og kraftigt. Nem hverdagsmad, som er klar på en halv time.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Kartoffel- porresuppe

  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 stk. løg, stort
  • 2 stk. porrer
    (ca. 350 g)
  • 500 g kartofler
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 tsk. salt
  • 1 smule peber
  • 1 l vand
  • 1/2 dl piskefløde

Kyllingedrys

  • 1 spsk. olivenolie
  • 200 g kyllingefilet
  • 2 spsk. sojasauce

Fremgangsmåde

  1. Skær løg og kartofler i grove tern. Varm olivenolien i en gryde og steg løg og kartofler – de må ikke tage farve. Rens porrerne godt og skær dem i skiver oAltså om jeg overhovedetg steg dem med i grydem i et øjeblik.  

  2. Tilsæt bouillon og rosmarin, som er pillet af kvisten, og lad suppen koge godt igennem, til kartoflerne er møre. Det tager ca. 15-20 minutter.  

  3. Blend suppen godt, så den bliver helt glat, og smag til med salt og peber.  

  4. Kyllingedrys:
    Skær kyllingen i meget tynde skiver.  Varm olien op på en pande og steg kyllingen hårdt, så den tager farve og får en sprød overflade. Det tager ca. 5 minutter.

  5. Tilsæt til sidst soyasaucen, og lad det stege med et øjeblik.

  6. Server suppen med kyllingedrysset som topping.