rugbrød med kartoffel og løvstikkemayo (©DR)

Kartoffelmad - rugbrød med kartoffel og løvstikkemayo

Dette er en opskrift på en helt særlig og meget lækker kartoffelmad: Rugbrød med kogte kartofler, en lækker mayonnaise på løvstikkeolie og sprøde chips på toppen. Brødrene Price lavede opskriften, da de i programmet 'Spise med Price Egnsretter II' kørte rundt i Midtjylland.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 20 stk. æggeblommekartofler
    (rengjorte med skal)
  • 3 dl macadamiaolie
  • 1 bundt løvstikke
  • 1 stk. æggeblomme
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 2-3 tsk. æbleeddike
  • 1 knivspids salt
  • 1 knivspids peber
  • 0,5 l olie
    (til friture)
  • 2 stk. skalotteløg
  • 2-3 spsk. purløg
  • 8 skiver rugbrød
  • 1 smule smør
    (til brødet)

Fremgangsmåde

  1. Gem 4-6 kartofler til at frittere og kog resten møre med skal sammen med lidt løvstikkestilke.

  2. Opvarm macadamiaolien til 50-60 grader og blend den 8-10 minutter med halvdelen af løvstikken. Si løvstikkeolien gennem et klæde og lad den køle af.

  3. Pisk æggeblommen sammen med dijonsennep, æbleeddike og salt og peber. Tilsæt løvstikkeolien lidt ad gangen, mens der piskes til det bliver til mayonnaise. Smag til med friskhakket løvstikke.

  4. Skær de resterende rå kartofler ganske tyndt på en mandolin og friter dem sprøde i olie.

  5. Smør rugbrødet med smør og læg skiver af kogte kartofler på. Kom en stribe løvstikkemayonnaise på og drys med finthakket skalotteløg og purløg. Pynt af med de små sprøde kartoffelchips.