Kartoffelmos smager fantastisk - også i denne lækre variant med basilikum. (Foto: Rasmus Linaa ©DR)

Kartoffelmos med basilikum

Denne opskrift på kartoffelmos er nem, og det bliver en lækker og frisk udgave af den klassiske kartoffelmos. Server kartoffelmosen som tilbehør til både hverdag og til en gæstemiddag. Særligt om vinteren varmer en god portion kartoffelmos godt.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 500 g kartofler
  • 6 stk. friske basilikumblade
  • 1 tsk. havsalt
    (Efter smag)
  • 1 knivspids peber
    (Efter smag)
  • 4 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Hvis man bruger nye kartofler, kan man nøjes med at vaske dem grundigt og skære dem i skiver. Andre kartofler/bagekartofler skrælles og skæres i skiver. Kog kartoflerne godt møre.

  2. Hæld vandet fra de kogte kartofler og lad dem stå lidt. Hæld kartoflerne i en skål, tilsæt olivenolie, hakket basilikum, salt og peber.

  3. Pisk med et piskeris eller en elpisker, til kartoffelmosen er luftig og smag evt. til med mere salt og peber.