Kartoffelmos med brunet smør
En god kartoffelmos er det perfekte tilbehør til gode efterårs- og vinterretter. Denne kartoffelmos, med brunet smør, lavede Nikolaj Kirk i Nak & Æd, da han og Jørgen var i Texas og havde skudt en hvidhalet hjort. Her blev den fyldige kartoffelmos serveret til en god gryderet med vildt.
Tilberedningstid:
30 min.
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 1 kg jævne kartofler
- 3 dl mælk
- 150 g smør
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skræl kartoflerne og kom dem i en gryde med vand. Kog dem møre og sigt vandet fra. Lad dem dampe af under låg.
- Fjern låget og stamp dem til en mos.
- Tilsæt mælk og 50 g. smør og pisk sammen. Krydr med salt og peber.
- Smelt resten af smørret og lad det brune let.
- Server mosen med brunet smør på toppen.
- TIP: Kartoffelmosen er særligt god til gryderetter. Prøv for eksempel denne gryderet med hvidhalet hjort som Nikolaj og Jørgen lavede i Nak & Æd.