Det brunede smør giver en dejlig fyldig og nøddeagtig smag til kartoffelmosen. (©DR)

Kartoffelmos med brunet smør

En god kartoffelmos er det perfekte tilbehør til gode efterårs- og vinterretter. Denne kartoffelmos, med brunet smør, lavede Nikolaj Kirk i Nak & Æd, da han og Jørgen var i Texas og havde skudt en hvidhalet hjort. Her blev den fyldige kartoffelmos serveret til en god gryderet med vildt.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 kg jævne kartofler
  • 3 dl mælk
  • 150 g smør
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne og kom dem i en gryde med vand. Kog dem møre og sigt vandet fra. Lad dem dampe af under låg. 
  2. Fjern låget og stamp dem til en mos. 
  3. Tilsæt mælk og 50 g. smør og pisk sammen. Krydr med salt og peber. 
  4. Smelt resten af smørret og lad det brune let.
  5. Server mosen med brunet smør på toppen.