Den smagfulde kartoffelmos er dejligt tilbehør til de fleste kødretter. (Foto: Rasmus Linaa ©DR)

Kartoffelmos med kapers og peberrod

Den svenske tv-kok Tina Nordström lavede i programmet Tinas Mad denne opskrift på en anderledes og meget smagfuld kartoffelmos, hvor kartoffelmosen bliver rørt med kapers og peberrod. Opskriften på kartoffelmos er nem og hurtig, og er en god ledsager til de fleste kødretter.

Tilberedningstid: 35 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 600 g kartofler
    (skrællede)
  • 2,5 dl mælk
  • 50 g smør
  • 2 spsk. kapers
    (med væde efter smag)
  • 2 spsk. peberrod
  • 1 tsk. salt
    (smag til)
  • 1 knivspids peber

Fremgangsmåde

  1. Kog kartoflerne møre og hæld vandet fra. Tilsæt mælk og pisk med en elpisker. Brun smørret hårdt og pisk det med.
  2. Rør kapers og fintrevet peberrod i kartoffelmosen og smag til med salt og peber.