En anderledes pizza med kartofler, lam og myntedressing, som Jesper bagte i Den store Bagedyst 2017. (©DR)

Kartoffelpizza med lam og vesterhavsost

I Den store Bagedyst 2017 bagte Jesper denne lækre pizza med lammekød, kartofler og vesterhavsost, som toppes med en frisk myntedressing. En smagfuld og anderledes pizza.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Dej

  • 3 dl vand
    (lunkent)
  • 20 g gær
  • 2 tsk. sukker
  • 1,5 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 300 g hvedemel tipo 00
  • 200 g durummel

Fyld

  • 600 g lammeculotte
  • 2 stk. bøffelmozzarella
  • 800 g kartofler
  • 250 g vesterhavsost
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dl olivenolie

Dressing

  • 500 g skyr
  • 25 g frisk mynte
  • 1 tsk. salt
  • 0,5 tsk. sukker
  • lidt friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Dej

  1. Opløs gær i vandet, og tilsæt sukker, olie og salt. Ælt dejen med melet til den er smidig (10 min, og lad den hæve i 45 min.

Fyld

  1. Steg lammeculotten ved høj varme.
  2. Riv vesterhavsosten, smuldr mozzarellaen og vask kartoflerne. snit dem helt tyndt og skyl dem i koldt vandet til vandet er klart. Læg dem ud på et viskestykke.
  3. Blend hvidløg med olie og stil til side.

Dressing

  1. Blend ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.

Samling

  1. del dejen i to lige store dele. Slå dejen ned, spænd den op og udrul til to firkanter
  2. Fordel først mozzarellaen på bundene, og top med kartoflerne. Skær lammet i tynde skiver og fordel på bundene, og pensl pizzaen med hvidløgsolien. Drys den revne vesterhavsost over, og bag pizzaerne ved så høj varme som muligt til gylden. Server.


Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 4)