Kartoffelpizza med lam og vesterhavsost
I Den store Bagedyst 2017 bagte Jesper denne lækre pizza med lammekød, kartofler og vesterhavsost, som toppes med en frisk myntedressing. En smagfuld og anderledes pizza.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
Dej
-
3 dl
vand
(lunkent)
- 20 g gær
- 2 tsk. sukker
- 1,5 tsk. salt
- 2 spsk. olivenolie
- 300 g hvedemel tipo 00
- 200 g durummel
Fyld
- 600 g lammeculotte
- 2 stk. bøffelmozzarella
- 800 g kartofler
- 250 g vesterhavsost
- 3 fed hvidløg
- 1 dl olivenolie
Dressing
- 500 g skyr
- 25 g frisk mynte
- 1 tsk. salt
- 0,5 tsk. sukker
- lidt friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Dej
- Opløs gær i vandet, og tilsæt sukker, olie og salt. Ælt dejen med melet til den er smidig (10 min, og lad den hæve i 45 min.
Fyld
- Steg lammeculotten ved høj varme.
- Riv vesterhavsosten, smuldr mozzarellaen og vask kartoflerne. snit dem helt tyndt og skyl dem i koldt vandet til vandet er klart. Læg dem ud på et viskestykke.
- Blend hvidløg med olie og stil til side.
Dressing
- Blend ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.
Samling
- del dejen i to lige store dele. Slå dejen ned, spænd den op og udrul til to firkanter
- Fordel først mozzarellaen på bundene, og top med kartoflerne. Skær lammet i tynde skiver og fordel på bundene, og pensl pizzaen med hvidløgsolien. Drys den revne vesterhavsost over, og bag pizzaerne ved så høj varme som muligt til gylden. Server.