Kartoffelpizza med rosmarin, hvidløg og mascarpone til højre. Meatball pizza med aubergine, frisk mozzarella og sprød grønkål til venstre (få opskriften på denne nederst på siden). (Foto: Amalie Hald Knudstrup ©DR)

Kartoffelpizza med rosmarin, hvidløg og mascarpone

Den sprøde kartoffelpizza er en klassiker, man har lyst til at lave igen og igen. Denne variant er med rosmarin, hvidløg, løg og mascarpone.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Dej

  • 500 g hvedemel
  • 3 dl vand
  • 25 g gær
  • 1,5 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. sukker
  • 0,5 tsk. salt

Fyld

  • 2 stk. kartoffel
    (mellemstore)
  • 100 g mascarpone
  • 3 kviste rosmarin
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. rødløg

Fremgangsmåde

Dej:

  1. Bland vand, gær, salt, sukker og olie.
  2. Tilføj mel.
  3. Ælt.
  4. Stilles til hævning i 30 min.


Fyld:

  1. Skræl kartofler. Skær dem herefter tyndt, evt. på mandolinjern.
  2. Rosmarin og løg hakkes.
  3. Hvidløg presses.  


Fremgangsmåde:

  1. Når dejen har hævet, deles klumpen i to og rulles tyndt ud.
  2. Mascarpone smøres ud på dejen.
  3. Resten af fyldet kommes på pizzaen.

  4. Drys med salt og peber.

  5. Bages i ovnen i 10-12 min. i 270 grader varmluft på en varm bageplade.


TIP: For at få en sprødere bund, kan man stille bagepladen med pizzaen på bunden af ovnen. Vær dog sikker på at din ovn og din bageplade kan holde til det.


Få opskriften på meatball pizzaen her.