Kartoffelsalat bacon og ruccola
Kartoffelsalat er en fyldig salat, som er en fantastisk ledsager til kød- og fiskeretter. Denne opskrift på kartoffelsalat er med stegte, sprøde kartoffelbåde, bacon og frisk ruccola-salat.
Tilberedningstid:
45 min.
Antal portioner:
6 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 800 g kartofler
- 0,5 dl dijonsennep
- 0,5 dl olivenolie
- 500 g bacon i skiver
-
35 stk.
sorte oliven
(uden sten)
- 0,5 dl persille
- 0,5 dl kapers
- 150 g rucola
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Skyl og rens kartoflerne godt og skær dem i både. Hæld olivenolie og dijonsennep i en skål og rør det godt sammen. Vend kartoflerne i blandingen.
- Kom kartoffelbådene på en bageplade beklædt med bagepapir. Klip baconskiverne i 3 cm store tern og drys dem ud mellem kartoflerne.
- Sæt kartofler og bacon i ovnen og lad dem bage i cirka 30 minutter, eller indtil de er færdige.
- Skyl rucolasalaten og lad vandet dryppe af. Bland kartoffelbådene og baconstykkerne op i salaten. Hæld de sorte oliven, kapers og den grofthakkede persille i og rør forsigtigt rundt.
- TIP: Salaten skal serveres og spises med det samme. Den kan spises for sig selv eller som ledsager til en kød-eller fiskeret.