Hvis du har brug for opskriften på en nem og lækker kartoffelsalat, kan denne med avocado være svaret. (©Scanpix)

Kartoffelsalat med avocado

Kartoffelsalat er en meget nem og hurtig hverdagsret, som passer perfekt til de fleste kødretter - eller bare kan spises for sig selv med lidt brød til. I denne udgave er kartoflerne ledsaget af blandt andet rødkål og avocado samt en hurtig olie-eddike-dressing.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 0,5 kg kogte, kolde kartofler
  • 2 stk. avocado
  • 100 g rødkål
    (kan erstattes af spidskål eller hvidkål)
  • 20 stk. sorte oliven
    (uden sten)
  • 50 g valnødder
  • 5 spsk. valnøddeolie
    (kan erstattes af olivenolie)
  • 3 spsk. kryddereddike
  • 0,5 dl brøndkarse

Fremgangsmåde

  1. De kolde kartofler skæres i skiver og kommes op i en skål. Avocado skrælles, stenene fjernes, og kødet skæres i tern.
  2. Rødkålen skæres i fine strimler, blandes sammen med avocado og kartofler i skålen.
  3. Oliven skæres over og tilsættes sammen med valnødderne, der hakkes groft.
  4.  Valnøddeolie og kryddereddike røres sammen og hældes over salaten. 

  • TIP: Drys med masser af brøndkarse. Kartoffelsalat er en perfekt måde at bruge rester af kogte kartofler på, og den er perfekt tilbehør til kød- og grillretter.