Dryp tynde striber af olien fra panden rundt i en cirkelbevægelse for at få dette udtryk. (Foto: Mikael Ladegaard Laursen ©DR)

Kartoffelsuppe med chorizo

Her er en nem opskrift på kartoffelsuppe, der kan lune på en kold vinteraften. Find stavblenderen frem og lav denne suppe, der både ser lækker ud og smager fantastisk. Hvis du ikke har chorizo, kan du i stedet bruge bacon. Pynt da med tynde striber af piskefløde i stedet for olien fra panden. Server gerne sammen med et godt brød.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 500 g kartofler
  • 100 g chorizo
    (helst fra en hel pølse og ikke skiveskåret pålæg)
  • 1,5 dl fløde
  • 700 ml vand
    (vandet skal kunne dække kartoflerne)
  • En lille håndfuld hakket purløg til pynt

Fremgangsmåde

  1.  Skræl kartoflerne, og skær dem i tern på cirka 3 gange 3 centimeter. 
  2. Kog kartoflerne møre i vand. Vandet skal dække alle kartofler. 
  3. Mens kartoflerne koger, skæres chorizopølsen i tynde skiver og steges sprøde på en pande. 
  4. Når de er sprøde, tages skiverne fra på et stykke fedtsugende papir. Den olie, som chorizoen har afgivet på panden, gemmes i en lille kop. 
  5. Når kartoflerne er møre (efter 15-20 minutter), hældes cirka en fjerdedel af vandet fra og gemmes. 
  6. Blend kartoflerne med en stavblender. 
  7. Tilsæt fløde og rør rundt. Hvis du vil have en mere flydende suppe, tilsættes noget af kogevandet. 
  8. Smag til med salt og peber.   
  9. Pyntes med skiver af chorizo, chorizo-olien og purløg.