Kastanjeallé kage
En ren blomstereksplotion af en kage, som Jasmin bagte i Den store bagedyst 2018. Kagen er inspireret af vejen, hvorpå hendes oldefar boede, og som hvert år stod med blomstrende kirsebærtræer og flotte kastanjetræer. Derfor består kagen af nøddebunde, kirsebærmousse og kastanjecreme, og den pyntes med en blomstrende smuk smørcreme.
Tilberedningstid:
3 timer, 30 min.
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
Nøddebunde
- 200 g usaltede hasselnødder og kastanjer
- 200 g hvedemel
- 200 g hvidt sukker
- 200 g smør, blødt
- 1 tsk. bagepulver
- 1 knivspids salt
Kastanjebunde
- 1 stang vanilje
- 34 g sukker
- 50 g æggeblomme
- 50 g kastanjemel
- 1 tsk. bagepulver
- 100 g æggehvide
- 50 g smør
Kirsebærmousse
- 200 g kirsebær
- 3 blade husblas
- 60 g sukker
- 3 æggeblommer
- 1½ dl fløde
- 50 g skyr
Kastanjecreme
- 1 dl kastanjelikør
- 1½ dl kastanjepure
- 1½ dl fløde
- 2 blade husblas
Smørcreme
- 250 g sukker
- 2 spsk. glukosesirup
- 185 g æggehvide
- 450 g smør
- vanilje efter smag
- farve efter ønske
Fremgangsmåde
Nøddebunde
- Hak nødderne fint, lad evt. kastanjerne vær lidt chunky. Ælt alle ingredienserne sammen til en ens masse.
- Del dejen i 2 lige store dele. Hver del presses ud på en bageplade ca. 20 cm diameter.
- Bages enkeltvis ved 180 grader i ca. 12-15 min. pr. bund til bunden er let gylden på overfladen.
Kastanjebunde
- Pisk æggeblomme og sukker til lyst og luftigt.
- Smelt smørret.
- Bland alt det tørre, og vend det tørre i smør-blandingen.
- Vend dejen med æggesnapsen.
- Bag ved 200 grader i 12 min.
Kirsebærmousse
- Pisk æggeblommer og sukker.
- Kog kirsebær op og sigt 120-130 g fra. Gem bærene.
- Varm den siede saft op og tilføj den udblødte husblas heri.
- Tilføj skyr. Vend de piskede æggeblommer lidt af gangen.
- Pisk fløde til skum og vend kirsebærmassen i flødeskummet.
- Vend forsigtigt dine bær i til sidst.
Kastanjecreme
- Varm 1 dl kastanjepure op og tilføj husblas.
- Bland den med den resterende ½ dl af puréen. Pisk til du er sikker på, at den er jævn.
- Pisk likør i når den er afkølet en smule.
- Vend med flødeskum.
Smørcreme
- Kog en sirup af sukker og vand til den rammer 116 grader.
- Pisk æggehviderne stive og tilføj din sirup lidt efter lidt.
- Pisk på lav hastighed og tilføj smør lidt efter lidt – det vil skille før det samler sig. Den kommer til at skille og se vanvittig ud, men hav tålmodighed - det bliver godt!
- Når cremen har samlet sig (ca. efter 10 min) kan du indfarve den efter ønske. Kom i forskellige sprøjteposer med forskellige tyller.
Samling
- Kom en nøddebund nederst i en form foret med kageplast.
- Hæld kirsebærmousse på og læg endnu en nøddebund på.
- Hæld kastaniecreme på og lav et låg med kastanjebunden. Stil på køl i minimum 2 timer.
- Sprøjt smørcremen på i blomster og rosetter og afkøl igen. Server.