Katrines gløggekstrakt med solbær
Katrine Fogeds opskrift på gløggekstrakt og gløgg, som hun har vundet, intet mindre end danmarksmesterskabet i gløgg med. Gløggen er frugtig med solbær, krydderier, appelsin og ingefær. Gløgg-ekstrakten skal gerne trække i 14 dage, men så har du også nok til mange gløgg-tørstige julegæster.
Tilberedningstid:
30 min.
Antal portioner:
25 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- ½ l vand
- 500 g brun farin
-
200 g
solbær
(gerne frosne)
- 5 kanelstænger
- 3 stjerneanis
- 3 appelsiner
- ca. 10 cm frisk ingefær
Fremgangsmåde
- Skær appelsiner med skal og ingefær i grove stykker.
- Hæld vand, solbær og brun farin i en gryde. Varm det op til det koger.
- Tilsæt resten af ingredienserne og lad det hele koge i ca. 10-15 minutter.
- Hæld gløgg-ekstrakten i en bøtte og stil det køligt (på køl) i ca. 14 dage, så det trækker smage ud af alle krydderierne.
- Sigt blandingen.
- Til en flaske rødvin skal der bruges ca. 2 dl gløgg ekstrakt.