Lav din egen ketchup fuld af smag og server til grillpølser eller burgere. (©DR)

Ketchup

I fjerde program af Smagen af Danmark gik Morten i lære som en ægte syltemager, og lavede denne hjemmelavede ketchup. Prøv selv derhjemme og server en smagfuld ketchup til eksempelvis pølser eller en god burger.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 500 g modne tomater
  • 1 æble
  • 1/2 stang bladselleri
  • 1/4 rød peber
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. hel allehånde i tepose
  • 45 g sukker
  • 1/2 stang kanel
  • 1 1/4 dl lagereddike
  • 3/4 tsk. salt
  • 1 knivspids peber

Fremgangsmåde

  1. Skær tomater i kvarte og æblet i grove stykker. 
  2. Skær bladselleri og rød peber i mindre stykker. 
  3. Skær løget i grove tern og hak hvidløget fint.
  4. Bland med alle de andre ingredienser i en gryde og kog i 20-30 minutter. 
  5. Tag kanelstangen og teposen med allehånde op. 6. Blend alt andet.
  6. Si massen igennem en sigte, og smid det ud som ikke kan komme igennem. 
  7. Hæld ketchuppen tilbage i gryden og kog langsomt op. Smag til og juster med eddike og evt. sukker. Ketchuppen skal være flydende men ikke sjasket. 
  8. Hæld ketchuppen fra gryden op i en steriliseret kande og hæld derefter på steriliserede glasflasker med en bred åbning.

Opskriften findes i samlingen

Dips, dressinger og dyppelse til grillmaden