Ketchup
I fjerde program af Smagen af Danmark gik Morten i lære som en ægte syltemager, og lavede denne hjemmelavede ketchup. Prøv selv derhjemme og server en smagfuld ketchup til eksempelvis pølser eller en god burger.
Tilberedningstid:
40 min.
Antal portioner:
6 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 500 g modne tomater
- 1 æble
- 1/2 stang bladselleri
- 1/4 rød peber
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk. hel allehånde i tepose
- 45 g sukker
- 1/2 stang kanel
- 1 1/4 dl lagereddike
- 3/4 tsk. salt
- 1 knivspids peber
Fremgangsmåde
- Skær tomater i kvarte og æblet i grove stykker.
- Skær bladselleri og rød peber i mindre stykker.
- Skær løget i grove tern og hak hvidløget fint.
- Bland med alle de andre ingredienser i en gryde og kog i 20-30 minutter.
- Tag kanelstangen og teposen med allehånde op. 6. Blend alt andet.
- Si massen igennem en sigte, og smid det ud som ikke kan komme igennem.
- Hæld ketchuppen tilbage i gryden og kog langsomt op. Smag til og juster med eddike og evt. sukker. Ketchuppen skal være flydende men ikke sjasket.
- Hæld ketchuppen fra gryden op i en steriliseret kande og hæld derefter på steriliserede glasflasker med en bred åbning.