En hurtig og nem kikærtegryde med spinat, tomater og ricottaost er en lækker ret til en kødfri dag. (©DR)

Kikærtegryde med ricottaost

En nem og mættende vegetarret med kikærter, der kan laves i en hurtig vending med grønt og andre sager fra køkkenskab og fryser. Selvom retten er hurtig at lave, er den fuld af smag og flot på bordet. Til servering toppes med lidt cremet ricottaost og evt. lidt godt brød på siden.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 stk. rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk. squash
  • 250 g cherrytomater
  • 0,5-1 tsk. røget paprika efter smag
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 250 g spinat fra frost
    (optøet og knuget fri for vand)
  • 2 dåser forkogte kikærter
  • salt, peber og lidt sukker efter smag
  • 150 g ricottaost

Fremgangsmåde

  1. Skær rødløg i både og hak hvidløg fint. Skær squash i grove tern og halver cherrytomaterne. 
  2. Varm olien op i en stor gryde eller sauterpande og svits løg, hvidløg, squash, tomater og paprika ved middelvarme i et par minutter.  
  3. Tilsæt hakkede tomater. Rør spinat ud i retten sammen med de drænede kikærter, og lad det koge igennem under låg i ca. 20 min. Tilsæt evt. grøntsagsbouillon eller lidt vand, hvis der mangler væde. 
  4. Smag retten til med salt, peber og evt. lidt sukker og  server med en klat cremet ricottaost på toppen.