En lækker og mættende sommersalat. (Foto: Anna Skov Sørensen ©DR)

Kikærtesalat med tomater, mozzarella og basilikum

Denne lækre og lette salat er oplagt at lave på en lun sommeraften. Salaten er både dekorativ, velsmagende og mættende.

Tilberedningstid: 25 min. Antal portioner: 3 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 2 dl tilberedte kikærter
  • 1/2 stk. aubergine
  • 3 stk. bøftomater
  • 1/2 bakke cherrytomater
  • 1 stk. mozzarella
  • 1/2 stk. rødløg
  • 3 spsk. balsamico
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 håndfuld basilikumsblade

Fremgangsmåde

  1. Skær aubergine i tern. Steg ternene på panden i olivenolie, til de er møre og svampede.  
  2. Skær skiver af tomat, løg og mozzarella.  
  3. Mos kikærter groft med en gaffel.  
  4. Kom kikærterne på et salatfad. Kom skiftevis tomater og mozzarella ovenpå. Kom herefter rødløg på og drys aubergineternene over. 
  5. Stænk med balsamico og god olivenolie. 
  6. Pynt med basilikumblade, og drys med salt og peber.  

TIP: Kan drysses med hakket stegt seranoskinke.