Kikærtesalat med tomater, mozzarella og basilikum
Denne lækre og lette salat er oplagt at lave på en lun sommeraften. Salaten er både dekorativ, velsmagende og mættende.
Tilberedningstid:
25 min.
Antal portioner:
3 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 2 dl tilberedte kikærter
- 1/2 stk. aubergine
- 3 stk. bøftomater
- 1/2 bakke cherrytomater
- 1 stk. mozzarella
- 1/2 stk. rødløg
- 3 spsk. balsamico
- 2 spsk. olivenolie
- 1 håndfuld basilikumsblade
Fremgangsmåde
- Skær aubergine i tern. Steg ternene på panden i olivenolie, til de er møre og svampede.
- Skær skiver af tomat, løg og mozzarella.
- Mos kikærter groft med en gaffel.
- Kom kikærterne på et salatfad. Kom skiftevis tomater og mozzarella ovenpå. Kom herefter rødløg på og drys aubergineternene over.
- Stænk med balsamico og god olivenolie.
- Pynt med basilikumblade, og drys med salt og peber.
TIP: Kan drysses med hakket stegt seranoskinke.