Wokretten med flæskesteg er nem at lave, og du kan bruge de grøntsager, du har i køkkenet. Foto: DR (©DR)

Kinesisk wokret med flæskesteg

Brug resterne af flæskestegen til denne lækre wokret med masser af grønt og en sovs med chili og soja. Smager skønt og er nemt at lave. Og så forhindrer den madspild.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 1 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 150 g flæskesteg
  • 1 stk. rødløg
  • 1 tsk. hakket ingefær
  • 1 tsk. presset hvidløg
  • 1 stk. gulerod
  • 1 stk. forårsløg
  • 2 spsk. sojasovs
  • 1 knivspids stødt chili
  • 1 tsk. maizena
  • 1 dl bouillon
  • 2 spsk. vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 håndfuld cashewnødder

Fremgangsmåde

  1. Skræl guleroden og skær den i tynde skiver. Skræl løget og skær det i både, hak forårsløget fint.
  2. Skær flæskestegen i meget tynde/fine skiver og halver dem.
  3. Varm olien op i en wok eller en pande. Steg først løg, hvidløg og ingefær og tilsæt gulerødderne. 
  4. Steg nu flæskestegen med, til skiverne får farve og stegeskorpe. 
  5. Hæld sojasovs, chili, forårsløg og bouillon på og kog det hele sammen.
  6. Bland maizenamel med vand og rør det i retten, så sovsen bliver tykkere. 

TIP Drys retten med cashewnødder inden servering - server med ris eller nudler.