Confiteret eller stegt and i hoisin-sauce er lækkert fyld i de kinesiske pandekager. (Foto: Mikael Ladegård Laursen ©DR)

Kinesiske pandekager med and i hoisin-sauce og rødkål

En asiatisk inspireret ande-ret med hjemmelavede, kinesiske pandekager. Anden tilberedes i hoisin-sauce med syrlig rødkål til. I opskriften er der brugt confiteret and (and tilberedt i andefedt), men rester fra helstegt and kan også sagtens bruges.

Tilberedningstid: 35 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

    • 2 stk. confiterede andelår
    • 1/4 stk. rødkål
    • 1/2 stk. citron
    • 5 spsk. hoisin-sauce

    Kinesiske pandekager

    • 6 dl hvedemel
    • 1 tsk. salt
    • 1-2,5 dl kogende vand

    Fremgangsmåde

    Kinesiske pandekager:

    1. Bland mel og salt, og tilsæt derefter kogende vand. Ælt til du har en elastisk dej. 
    2. Rul dejen tyndt ud med en kagerulle, og udstik pandekager med en rund form. 
    3. Bag pandekagerne på en tør pande til de er gennembagte og har fået fine brune pletter. Hold pandekagerne lune i et viskestykke.  


    And:

    1. Kom andelårene på en pande. 
    2. Når skindet er blevet sprødt, og andelårene er opvarmet, tages de af panden. Tag kødet af benene og trevl det. 
    3. Kom det trevlede kød på en pande, med 5 spsk. hoisin-sauce. 


    Rødkål:

    1. Skær rødkålen fint, eventuelt på et mandolinjern.
    2. Kom citronsaft over rødkålen. 


    TIP: Du kan også bruge andre fintsnittede grøntsager som peberfrugt, forårsløg og agurk i pandekagerne.