De små kager smager lige så yndigt som de ser ud. (©DR)

Kirsebær-limecurd kager

I første program af Den store bagedyst 2018 bagte Albert disse yndige kirsebær-limecurd kager med smuk marengskant. Den lille kage er både syrlig og sød, og er skøn som dessert eller til eftermiddagskaffen.

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

Kirsebær-limecurd

  • 2½ blad husblas
  • 250 g kirsebær uden sten
  • 1 limefrugt, saft heraf
  • 100 g sukker
  • 1 stang vanilje
  • 3 æggeblommer
  • 80 g koldt smør i tern

Linsedej

  • 200 g mel
  • 100 g koldt smør
  • 70 g flormelis
  • 1 æg

Mandelmasse

  • 50 g marcipan
  • 50 g sukker
  • 1 æg
  • 1 spsk. mel
  • ½ tsk. revet appelsinskal af økologisk appelsin

Marengs

  • 3 past. æggehvider
  • 150 g flormelis

Fremgangsmåde

Kirsebær-limecurd

  1. Husblassen lægges i blød i rigeligt vand.
  2. Kirsebær, limesaft, sukker og kornene fra vaniliestangen koges sammen i ca. 10 min. Massen pureres fint i en foodprocessor og passeres derefter igennem en fin sigte.
  3. Massen hældes tilbage i gryden og legeres med æggeblommerne (dvs. der opvarmes forsigtigt, til massen tykner under piskning.) Tag gryden af varmen.
  4. Afknuget husblas tilsættes og smeltes.
  5. Smørret tilsættes i små tern og kirsebærmassen røres glat.
  6. Hæld kirsebærmassen i en sprøjtepose og læg den på køl

Linsedej

  1. Mel, smør og florsukker køres til smuld i foodprocessoren.
  2. Ægget tilsættes og dejen samles hurtigt med hænderne, trykkes flad og lægges på køl.

Mandelmasse

  1. Marcipan og sukker køres til smuld i en foodprocessor.
  2. Ægget og mel tilsættes, og den revne appelsinskal vendes i.
  3. Mandelmassen hældes i en sprøjtepose.

Bagning

  1. Udrul den kolde linsedej til ca. 3 mm's tykkelse og for 6 linseforme hermed.
  2. Læg ca. 1 spsk. mandelmasse i bunden af de forede forme, og bag dem i ca. 6-8 min. ved 180 grader varmluft.
  3. Når kagerne er afkølede, fyldes de med den helt afkølede kirsebær-limecurd og sættes på køl igen mens marengsmassen piskes.

Marengs

  1. Æggehviderne piskes meget stive med florsukkeres – det tager ca. 5-7 min.
  2. Marengsmassen sprøjtes nu på kagerne med en stjernetylle og brændes med en gasbrænder – pas på det går hurtigt! 
  3. Server.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2018 - Afsnit 1