Prøv at servere en velkomponeret julecocktail til din risalamande - Her med dansk akvavit. (Foto: Marie Havnø Frank ©DR)

Kirsebærkommen - Akvavitcocktail

'Kirsebærkommen' er en dyb og rund after dinner cocktail, der er udviklet specielt til at komplimentere risalamanden til julemiddagen. Cocktailen med kommenakvavit, kirsebærlikør og rød vermouth er lavet af cocktailbaren 'Rastløs', som er specialiseret i akvavit.

Tilberedningstid: 5 min. Antal portioner: 1 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 40 ml VI.ER Danmark
    (kommenakvavit fra VI.ER AKVAVIT)
  • 10 ml kirsebærlikør
  • 20 ml rød vermuth

Fremgangsmåde

  1. Kom et par kaffebønner i et stirring glas og rør alle ingredienserne over is.
  2. Sigt cocktailen og server i et afkølet Martini-glas med et Amarena kirsebær i bunden eller at cognacglas.