Lækker cheesecake med blåbær. Du kan også bruge hindbær, kirsebær eller solbær til saucen. Foto: Scanpix (©DR)

Klassisk amerikansk blåbær cheesecake

Meget lækker og frisk kage som er velegnet både som dessert eller til eftermiddagskaffen. Vær opmærksom på at kagen skal køle i 8 timer, begynd derfor i god tid

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 75 g smør
  • 200 g knuste digestivekiks
  • 2 stk. æg
  • 400 g flødeost naturel
    (den må ikke være for cremet)
  • 150 g sukker
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 4,5 dl cremefraiche 38%
  • 1 smule olie
    (til at pensle formen med)

Blåbærsauce

  • 250 g blåbær
  • 50 g sukker
  • 4 spsk. vand
  • 1-2 tsk. maizena

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 190 grader. Pensl en springform med olie.
  2. Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Rør kiksekrummerne i og fordel massen i formen.
  3. Kom flødeost,æg og 100 gram af sukkeret samt 1½ tsk vanillesukker i en blender. Blend til det er helt glat.
  4. Hæld massen ud over kiksebunden og glat overfladen. Bag i 20 minutter eller til kagen er stivnet.
  5. Tag den ud af ovnen og lad den køle af i 20 minutter. Lad ovnen være tændt.
  6. Bland cremefraiche med resten af sukkeret og vanillesukkeret. Hæld det ud over kagen. Stil kagen tilbage i ovnen i 10 minutter.
  7. Lad kagen køle lidt af og stil den derefter i køleskabet i mindst 8 timer. 

Blåbærsauce

  1. Kom sukkeret i en gryde sammen med halvdelen af vandet over lav varme og rør til sukkeret er opløst.
  2. Skru op for varmen, tilsæt blåbærrene, læg låg på oh kog det i gennem i et par minutter.
  3. Skru ned for varmen og lad det småsimre.
  4. Rør Maizenaen sammen med resten af vandet og rør det i lidt af gangen til det får en passende tyktflydende konsistens. ( Saucen vil tykne yderligere, mens den køler af)
  5. Tag kagen ud af formen, hæld saucen over. Stil kagen tilbage i køleskabet og lad den trække i en times tid.