Klassisk grøn pesto
Denne opskrift på pesto lavede kogekone Camilla Plum i programmet Mad der holder. Denne pesto bliver kompakt, intens og fantastisk. Den er skøn som sauce til al grillmad, til nye kartofler og ristet brød, til pasta og sandwich.
Tilberedningstid:
10 min.
Antal portioner:
8 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
-
½ l
basilikum
(eller anden krydderurt, gerne med stilke)
- 150 g nødder, mandler eller pinjekerner
- ca. 3 dl olivenolie
- salt og peber
-
100 g
parmesan
(alternativt pecorino eller manchego)
- lidt kapers, sardeller eller oliven
Fremgangsmåde
- Mos alle ingredienser i en foodprocessor eller blender. Hvis man ikke har sådan én, kan det godt lade sig gøre i en morter og med tålmodighed.
- TIP: Pestoen giver en frisk krydderurtesmag i en sammenkogt, hvis du vender den den i til allersidst, eller vend blot rigelige mængder i en portion pasta eller nye kartofler. Pestoen smager også dejligt smurt på ristet brød, og til linser og kikærter gør den en kæmpe forskel sidst på vinteren.