Klassisk grøn pesto på kogte kartofler (©DR)

Klassisk grøn pesto

Denne opskrift på pesto lavede kogekone Camilla Plum i programmet Mad der holder. Denne pesto bliver kompakt, intens og fantastisk. Den er skøn som sauce til al grillmad, til nye kartofler og ristet brød, til pasta og sandwich.

Tilberedningstid: 10 min. Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • ½ l basilikum
    (eller anden krydderurt, gerne med stilke)
  • 150 g nødder, mandler eller pinjekerner
  • ca. 3 dl olivenolie
  • salt og peber
  • 100 g parmesan
    (alternativt pecorino eller manchego)
  • lidt kapers, sardeller eller oliven

Fremgangsmåde

  1. Mos alle ingredienser i en foodprocessor eller blender. Hvis man ikke har sådan én, kan det godt lade sig gøre i en morter og med tålmodighed.
  • TIP: Pestoen giver en frisk krydderurtesmag i en sammenkogt, hvis du vender den den i til allersidst, eller vend blot rigelige mængder i en portion pasta eller nye kartofler. Pestoen smager også dejligt smurt på ristet brød, og til linser og kikærter gør den en kæmpe forskel sidst på vinteren.