Koldskål er bare en af de bedste, danske sommertraditioner. Spis den iskold med kammerjunkere og måske jordbær til. (Foto: Lotte Jahnsen ©DR)

Klassisk koldskål

Koldskål er en klassiker om sommeren, og den smager bare endnu bedre, når du laver den selv. Denne opskrift er nem og lækker og tager ingen tid at lave.

Tilberedningstid: 10 min. Antal portioner: 0 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 2 stk. æg
  • 2,5 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 1 l kærnemælk
  • Lidt citronsaft
    (Efter smag)

Fremgangsmåde

  1. Pisk æg og sukker sammen til en luftig æggesnaps.
  2. Hæld kærnemælk i og vend koldskålen forsigtigt, så den forbliver luftig.
  3. Tilsæt vaniljesukker og citron efter smag.
  4. Server med kammerjunker og top evt. friske jordbær.