(©DR)

Klassisk rejecocktail

Rejecocktail er en klassiker fra 1980'erne, som er en skøn forret eller en dejlig frokostret. Kombinationen af milde rejer, sprød salat og den skønne syrlige tomatdressing er helt fantastisk.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Rejecocktail

  • 300 g rejer
  • 1/4 stk. icebergsalat
  • 1 stk. tomat
  • 1/4 stk. citron

Dressing

  • 0,5 dl yoghurt naturel
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 2 spsk. ketchup
  • 1 tsk. sød paprika
  • 5 stk. cornichoner
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 smule peber

Fremgangsmåde

  1. Begynd med dressingen:
    Bland alle ingredienser til dressingen samme og blend det godt sammen med en stavblender eller i et blenderglas.  
  2. Smag dressingen til med salt og peber.  
  3. Snit icebergsalaten fint i tynde skiver.
  4. Anret rejecocktailen i fire høje glas således:
    Læg icebergsalat i bunden. Put lidt dressing på og fordel rejerne i de fire glas. Læg dressing ovenpå. Læg en teskefuld kaviar på hver og pynt med citronskiver, agurkeskiver og tomatbåde.  


Opskriften findes i samlingen

Lækre forretter og snacks til nytårsaften