Rødkål giver lidt farve på et ellers lidt brunt julebord - og det pifter også de tunge, fede smage en smule op med dens syre. (Foto: Egon Rix ©DR)

Klassisk rødkål med solbærsaft

Den klassiske rødkål hører julemåltidet til! Prøv at smide solbærsaft i, det smager vidunderligt. Jeg kommer ikke andefedt i min rødkål, men det er der stor tradition for, og er du til det, kan du sagtens tilsætte det til kålen.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 rødkål
  • 2-3 spsk. ribsgele
  • 2 dl koncentreret solbærsaft
  • 3 dl sukker
  • 2 dl eddike, gerne æbleeddike

Fremgangsmåde

  1. Snit rødkålen med en stor kniv.
  2. Skyl den og kom den i en gryde med gele, solbærsaft og sukker. Lad den simre i ca. 15 minutter.
  3. Tilsæt eddiken og lad den småkoge i yderligere 15 minutter. Jeg kan godt lide at rødkålen har bid, men er du ikke til det kan du lade den simre lidt længere inden du kommer eddike i.
  4. Smag rødkålen til med lidt salt og evt. Mere sødt eller surt og servér den lun.