Klassisk rødkål med solbærsaft
Den klassiske rødkål hører julemåltidet til! Prøv at smide solbærsaft i, det smager vidunderligt. Jeg kommer ikke andefedt i min rødkål, men det er der stor tradition for, og er du til det, kan du sagtens tilsætte det til kålen.
Tilberedningstid:
45 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 1 rødkål
- 2-3 spsk. ribsgele
- 2 dl koncentreret solbærsaft
- 3 dl sukker
- 2 dl eddike, gerne æbleeddike
Fremgangsmåde
- Snit rødkålen med en stor kniv.
- Skyl den og kom den i en gryde med gele, solbærsaft og sukker. Lad den simre i ca. 15 minutter.
- Tilsæt eddiken og lad den småkoge i yderligere 15 minutter. Jeg kan godt lide at rødkålen har bid, men er du ikke til det kan du lade den simre lidt længere inden du kommer eddike i.
- Smag rødkålen til med lidt salt og evt. Mere sødt eller surt og servér den lun.