Skønne samosaer lige til at tage med på farten eller i madpakken. (©Scanpix)

Klassisk samosa

Indiske samosaer med bl.a. kartofler, ærter og masser af krydderier kan spises både som hovedret eller som en lækker snack. Egner sig godt til madpakken eller til en skøn indisk buffet.

Tilberedningstid: 1 time, 40 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Dej

  • 230 g hvedemel
  • 3 spsk. olie
  • 4-5 spsk. vand

Fyld

  • 4 spsk. planteolie
  • 1 stk. løg
  • 170 g ærter
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 3 spsk. friske koriander
  • 1 stk. chili
  • 3 spsk. vand
  • 250 g kartofler
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 tsk. stødte koriander
  • 1 tsk. garam masala
  • 1 spsk. spidskommen
  • 2 spsk. citronsaft
  • 0,25 tsk. cayennepeber

Fremgangsmåde

  1. Brun løgene i olien. Tilsæt ærter, ingefær, chili, koriander og rør rundt. 
  2. Tilsæt vand og lad det simre under låg i 3 minutter. Tilsæt kartoflerne, der er skåret i tern på 1 cm. 
  3. Tilsæt salt, koriander, garam masala, spidskommen og cayennepeber. Bland det godt, mens der røres. 
  4. Tilsæt citron og lad det køle af til stuetemperatur. 
  5. Bland mel, salt og olie med fingrene, evt. noget vand. Ælt den til en stiv dej i 7-8 minutter og lad den hvile i en plasticpose i 1/2 time. 
  6. Del dejen i otte dele. Tag en klump på størrelse med en valnød og rul den ud til en oval bund på 17 cm. Del den i to med en skarp kniv. Dyp fingeren i noget vand og lav en søm i den ene halvdel. Lav en hulning og kom to toppede spsk. fyld i. 
  7. Luk samosaen med lidt vand. Den trykkes sammen, og kanten rifles med en gaffel.
  8. De koges langsomt i en wok eller lignende i olie  i 7-10 minutter, mens de vendes, til de er gyldenbrune. Server straks!