Tidsforbrug: 40 min Mængde: 4 pers.
Ingredienser
STJERNESKUD
- •
8 stk. små rødspættefileter
- •
2 skalotteløg
- •
3 dl hvidvin
- •
2 æg
- •
lidt rasp
- •
olie til friture
- •
8 stk. hele asparges på glas
- •
150 g søkogte rejer (I sæson kan fjordrejer benyttes.)
- •
1 bæger lakserogn (I sæson kan stenbiderrogn benyttes.)
- •
1 stk. hjertesalat
THOUSAND ISLAND DRESSING
- •
1 stk. pasteuriseret æggeblomme
- •
3 dl vindruekerneolie
- •
2 tsk. dijonsennep
- •
2 tsk. hvidvinseddike
- •
lidt citronsaft
- •
salt og peber
- •
1 spsk. creme fraiche
- •
1 tsk. koncentreret tomatpure
- •
1 tsk. engelsk sauce
- •
1 tsk. paprika
- •
2-3 stænk tabasco
- •
2 tsk. cognac
- •
en smule sukker
- •
4 skiver hvidt brød
- •
smør til stegning
- •
4 flotte kviste dild
- •
1 stk. citron
Fremgangsmåde
Thousand island dressing
Pisk æggeblommen med sennep, salt, peber og hvidvinseddike. Tilsæt olien lidt efter lidt mens der piskes indtil konsistensen er passende tyk.
Bland creme fraiche i mayonnaisen og derpå de øvrige ingredienser. Smag til du synes, at den sidder lige i skabet.
Stjerneskud
De pillede søkogte rejer og asparges dryppes grundigt af. Rødspættefileterne saltes 20 min. før de skal bruges.
Til de dampede fileter smøres et lille ildfast fad. Hakket skalotteløg fordeles i bunden, fiskefileterne lægges ovenpå. Lidt hvidvin hældes ved og det hele dækkes af et stykke smurt bagepapir og dampes i ovnen ved 200 grader i 6-8 minutter afhængig af fileternes tykkelse.
Til de friterede fileter tørres fisken først grundigt af i køkkenrulle og vendes derpå først i sammenpisket æg og derpå i rasp. Lad paneringen sætte sig lidt inden de friteres gyldne i varm olie.
Skær ikke alt for tynde skiver af sandwichbrød, fjern skorpen og steg dem gyldne og sprøde i smør.
Anret dit stjerneskud - først brød, derpå lidt blade af hjertesalat. Så de to slags fiskefilet, derpå rejer og asparges, thousand island dressing, lakserogn og endelig dild og citron.