Flotte og klassiske teboller som er perfekte til en kop varm chokolade (©DR)

Klassisk tebolle med kardemomme

Den klassiske tebolle med kardemomme, som egner sig perfekt til fødselsdagsfesten

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Dej

  • 2,5 dl lunken vand
  • 50 g gær
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 stk. æg
  • 75 g sukker
  • 75 g olie
  • 1,5 tsk. stødt kardemomme
  • 550 g hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Gæren opløses i vandet, og sukker, æg, olie og salt røres i (Jeg brugte røremaskine).

  2. Bland mel og kardemomme, og tilsæt det lidt efter lidt.

  3. Dejen æltes godt igennem - den skal være blød og smidig. Den skal derefter hvile/hæve i 2 gange 15 minutter, og æltes forsigtigt efter hver hævning. Efter sidste gang æltning formes dejen til boller, som hæver tildækket på bagepladen i 15 min.

  4. Imens ovnen varmes op til 200 grader, skal bollerne pensles evt. med æggestrygelse (jeg brugte en æggeblomme og lidt mælk), hvorefter de bages midt i ovnen i ca. 15 minutter. Hold øje med dem.