Prøv december måneds klassiker men med et tvist af appelsinsauce. (Foto: Maria Warnke Nørregaard ©DR)

Klassiske æbleskiver - serveret med appelsinsauce

Æbleskiver er en af december måneds sikre klassikere og husk, at det er både nemt, hurtigt og hyggeligt at bage sine egne hjemmelavede æbleskiver. Denne opskrift på æbleskiver er enkel og lækker, og de får en dejlig syrlig smag af citron. Æbleskiverne kan serveres med en lækker, hjemmelavet appelsinsauce til eller med flormelis og marmelade. Så er i klar til advent, jul og december.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Æbleskiver

  • 240 g hvedemel
  • 0,5 tsk. natron
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. citronskal
    (usprøjtet)
  • 0,25 tsk. salt
  • 4 dl kærnemælk
  • 3 stk. æg
  • 50 g margarine eller smør
  • 2 spsk. olie eller palmin
    (til stegning)

Appelsinsauce

  • 30 g smør
  • 50 g sukker
  • 1 stk. øko appelsin
    (skal heraf)
  • 1 dl appelsinsaft
  • 3 spsk. citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Æbleskiver:
    Del æggene i blommer og hvider. Hæld æggeblommerne, smeltet margarine eller smør og alle øvrige ingredienser  - bortset fra æggehviderne - op i en skål og pisk det sammen til en tyk jævning. Lad dejen hvile i 30 minutter.
  2. Pisk æggehviderne meget stive, og vend dem ned i dejen. Hæld dejen over i en kande.
  3. Varm æbleskivejernet op, og kom lidt fedtstof ned i hvert hul. Fyld hullet op med 3/4 dej. Bages ved middel varme. 
  4. Vend æbleskiverne med en strikkepind eller kødnål, når de har dannet en lysebrun skorpe. Der skal være så meget flydende dej i, at de kan danne en bue på den anden side. Vend hele tiden æbleskiverne, så de bliver jævnt bagt. 
  5. Hold æbleskiverne varme og server med appelsinsauce eller helt klassisk med sukker og marmelade.
  6. Appelsinsauce:
    Kom alle ingredienserne ned i en gryde og lad det koge i gennem i 1 minuts tid.