Lækre og lune frikadeller kan de fleste være med på. (©DR)

Klassiske frikadeller

I Madmagasinet lavede kok Adam Aamann sammen med Hanne Eskildsen flere salgs frikadeller. En eksotisk og krydret en af slagsen, og denne opskrift på Hannes helt klassiske og gode danske frikadeller. Perfekte til aftensmad eller til et godt frokostbord.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 400 g hakket svinekød
    (ikke for magert)
  • 1 tsk. salt
  • peber efter smag
  • 1 mellemstort løg
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 spsk. mel
  • magarine /og eller smør til stegning

Fremgangsmåde

  1. Kom kødet i en stor skål, og rør det godt med salt og peber.
  2. Riv løget groft og rør i farsen sammen med de resterende ingredienser. Lad farsen hvile i ca. 30min.
  3. Smelt rigeligt margarine på en pande.
  4. Form frikadeller med en ske og din hånd, og læg dem på panden.
  5. Hæld lidt fedtstof på ’ryggen’ på frikadellerne nå de kommer på panden. Steg frikadellerne på hver side i ca. 6 min.