Kanelsnegle toppet med glasur og krymmel (©DR)

Klassiske kanelsnegle

Camilla Plum bagte i programmet Boller af Stål disse lækre kanelsnegle, som med fordel kan toppes med en glasur af flormelis rørt med citronsaft. Kanelsneglene er nemme at bage og vækker jubel på ethvert kagebord.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Dej

  • 25 g gær
  • 4 dl lunken vand
  • 100 g smeltet smør
  • 1 stk. æg
  • 12-13 dl hvedemel
  • 1 dl sukker
  • 1 tsk. groft salt
  • 1 tsk. stødt kardemomme

Remonce

  • 150 g blødt smør
  • 3 dl sukker
  • 1,5 spsk. kanel
  • 2 tsk. stødt kardemomme

Glasur

  • 100 g flormelis
  • 1 stk. citron

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i den håndvarme mælk. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt grundigt. Hold noget af melet tilbage. Det er vanskeligt at sige, hvor meget der præcist skal til. Der må hellere være for lidt end for meget i. Dejen er klæbrig, og det skal den være. 
  2. Sæt dejen til hævning et køligt sted, til den er hævet flot op.
  3. Rør alle ingredienser til remoncen sammen. Tænd ovnen på 200 grader.
  4. Rul dejen meget tyndt ud til et stort rektangel ved hjælp af en smule mere mel. Smør remoncen ud på dejen, men ikke helt ud til højre kant.
  5. Rul dejen sammen til en tyk pølse, fra venstre mod højre, og skær dejen i ca 1 cm tykke skiver. 
  6. Læg dem på bagepapir og lad dem efterhæve til dobbelt størrelse.
  7. Pensl med sammenpisket æg. Bag i ca 10 min, men hold øje med sneglene.
  8. Lad kanelsneglene køle af på en bagerist og pynt med glasur af flormelis rørt med citronsaft.