Rødbeder smager altså bedre, når man laver dem selv. (©Scanpix)

Klassiske syltede rødbeder

Gode gammeldags syltede rødbeder, ligesom mormor lavede dem. Nem og hurtig opskrift, som bestemt ikke skuffer. Server til frokostbordet, gerne til leverpostej eller lune frikadeller.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 10 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 kg rødbeder
  • 75 cl eddike
  • 4-500 g sukker
  • 1 tsk. flydende atamon

Fremgangsmåde

  1. Vask rødbederne grundigt og kog dem i letsaltet vand (1 spsk salt pr. liter vand). Det tager mellem ½ til 1 time afhængig af størrelsen på rødbederne.
  2. Det kogende vand hældes fra - stil straks gryden under koldt rindende vand indtil rødbederne er kolde. Det hurtige temperaturskift får cellerne i rødbederne til at springe og derved bliver de møre.
  3. Rødbederne flås og skæres i skiver.
  4. Eddike og sukker hældes i en gryde og koges op. Rødbedeskiverne lægges i lagen og den koges op igen og tag af varmen. Tilsæt 1 tsk atamon og kom rødbeder + lagen i rene atamonskyllede glas som hurtigt lukkes til.

  • TIP: Rødbedesaften som farver ens hænder helt røde kan fjernes ved  at gnide citronsaft ud i hænderne, eller du kan tage engangshandsker på når du håndterer dem.