Små lune klatkager er ikke til at stå for. Server som sød snack eller til en god brunch. (©DR)

Klatkager med blåbær

Klatkager med blåbær er en velsmagende og sund snack, der kan laves af resten fra morgenmadens havregrød. De smager godt varme, men er også udmærkede kolde, og så kan de lunes, hvis man har lavet en stor portion og gemt lidt i køleskabet. Klatkagerne er også perfekte til en god brunch.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Havregrød

  • 1½ dl finvalsede havregryn
  • 2 dl mælk
  • 1 dl vand
  • ½ tsk. salt

Klatkager

  • 2 æg
  • 2 store spsk. hvedemel
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. honning
  • ca. 3 cm frisk gurkemeje
  • 8 hele grønne kardemommekapsler
  • 5 spsk. friske blåbær
  • 1 dl smør eller olie til stegning
  • evt. frysetørrede blåbær

Fremgangsmåde

Havregrød

  1. Kom alle ingredienser i en kasserolle og kog havregrøden i 5 min. ved svag varme.
  2. Køl af til lunken temperatur.

Klatkager

  1. Pisk æggene i havregrøden sammen med hvedemel, olie og honning.
  2. Skræl og riv den friske gurkemeje (den afgiver en stærk gul farve, så brug evt. handsker). Stød kardemommen i en morter. Rør gurkemejen i dejen med kardemomme og de hakkede blåbær. Lad dejen hvile i mindst 10 min. (gerne 30 min.)
  3. Steg klatkagerne i lidt olie eller smør på en varm blinispande eller i klatter på ca. 5 cm i diameter på en almindelig pande til de er gyldne på begge sider. Fortsæt til der ikke er mere dej.
  4. Drys evt. de færdige klatkager med knuste frysetørrede blåbær før servering.