Klipfisk estocaficada - fransk fiskesuppe. (©DR)

Klipfisk estocaficada

Denne opskrift lavede Brødrene Price i programmet Spise med Price på tur, hvor de lavede fransk mad . Retten er en smagfuld fiskesuppe med masser af grøntsager.

Udvand fisken i 24 timer inden brug.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 6 pers.

Ingredienser

  • 1 kg udvandet klipfisk
    (24 timer, hvor vandet løbende skiftes)
  • 3-4 spsk. olivenolie
  • 3 stk. løg
  • 2 stk. porrer
    (kun det hvide)
  • 2 stk. røde pebre
  • 4-5 fed hvidløg
  • 1 kg tomater
  • 1 stk. krydderbuket
    (timian, laurbærblad, persille og porretop)
  • 1 håndfuld basilikumblade
  • 1,25 dl hvidvin
  • 1 smule fiskebouillon
  • 500 g kartofler
  • 200 g sorte nicoice oliven
  • 1 smule salt
    (efter smag)
  • 1 knivspids peber
  • 4-5 stk. salte ansjoser
  • 1,5 dl olivenolie
  • 1 spsk. cognac

Fremgangsmåde

  1. Sørg for at klipfisken er godt udvandet - mindst 24 timer. Tal med din fiskehandler!

  2. Kog den i usaltet vand i 5-6 minutter til den falder fra benene. Tag den op, fjern skind og ben og skil fisken i lameller. Sæt den til side.

  3. Rens alle grøntsager. Hak løg og hvidløg og skær porrerne i tynde ringe. Sauter dem i en gryde i olivenolie til de begynder at tage lidt farve.

  4. Tilsæt de flåede og udkernede tomater, skåret i tern, de røde pebre ligeledes i tern, og basilikumblade. Lad det hele simre i nogle minutter. Tilsæt derpå kartofler skåret i skiver, hvidvin og fiskebouillon til det lige dækker, og kog under låg til kartoflerne er næsten møre. Kom klipfisken og de sorte oliven ved og lad det hele varme igennem. Smag til med salt og peber.

  5. Ansjoserne blendes med olivenolie og cognac, og denne sauce dryppes over estocaficadaen.