Knækbrød med kerner
Denne opskrift på knækbrød lavede Rasha Radwan i Den Store Bagedyst i 2013. Det er en nem og hurtig opskrift på lækre knækbrød med havregryn og masser af kerner og frø. Knækbrøddene er lækre som snacks eller i madpakken.
Tilberedningstid:
40 min.
Antal portioner:
8 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 200 g hvedemel
- 0,25 dl olivenolie
- 2 dl vand
- 50 g havregryn
- 50 g hørfrø
- 50 g solsikkefrø
- 50 g græskarkerner
- 1 tsk. bagepulver
- 1,5 tsk. salt
- 2 tsk. kommen
-
20 g
nigellafrø
(til pynt)
-
20 g
sesam
(til pynt)
Fremgangsmåde
- Bland alle ingredienser og ælt dem sammen til en fast dej. Del dejen i to lige store dele og rul dejen så tynd som muligt på et stykke bagepapir.
- Skær dejen ud i firkanter med en skarp kniv og læg bagepapiret direkte over på bagepladen.
- Pensl knækbrøddet med vand og drys med nigellafrø og sesamfrø. Bag knækbrøddene i ca. 25 min. midt i en 200 grader forvarmet ovn (varmluft 180 grader), eller til de er gyldne.