Sprødt knækbrød med kerner er lækkert som snack og i madpakken. (Foto: Rasmus Linaa ©DR)

Knækbrød med kerner

Denne opskrift på knækbrød lavede Rasha Radwan i Den Store Bagedyst i 2013. Det er en nem og hurtig opskrift på lækre knækbrød med havregryn og masser af kerner og frø. Knækbrøddene er lækre som snacks eller i madpakken.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 200 g hvedemel
  • 0,25 dl olivenolie
  • 2 dl vand
  • 50 g havregryn
  • 50 g hørfrø
  • 50 g solsikkefrø
  • 50 g græskarkerner
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1,5 tsk. salt
  • 2 tsk. kommen
  • 20 g nigellafrø
    (til pynt)
  • 20 g sesam
    (til pynt)

Fremgangsmåde

  1. Bland alle ingredienser og ælt dem sammen til en fast dej. Del dejen i to lige store dele og rul dejen så tynd som muligt på et stykke bagepapir.

  2. Skær dejen ud i firkanter med en skarp kniv og læg bagepapiret direkte over på bagepladen.

  3. Pensl knækbrøddet med vand og drys med nigellafrø og sesamfrø. Bag knækbrøddene i ca. 25 min. midt i en 200 grader forvarmet ovn (varmluft 180 grader), eller til de er gyldne.