Knækbrødene med tørrede tranebær er gode som snacks og med på madpakken. (©DR)

Knækbrød med tørrede tranebær

Knækbrød er fantastisk at have i huset som en snack eller som en lækker ingrediens i børnenes madpakker. Denne opskrift på knækbrød er nem at lave, da alle ingredienser bliver blandet sammen på en gang. Opskriften lavede Katja i Den Store Bagedyst i 2013.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1,5 dl hørfrø
  • 1,5 dl havregryn
  • 1,5 dl sesamfrø
  • 1,5 dl solsikkefrø
  • 1,5 dl græskarkerner
  • 3 dl tørrede tranebær
  • 5,25 dl hvedemel
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 1,9 dl olie
  • 3 dl lunkent vand

Fremgangsmåde

  1. Alle ingredienser røres sammen til en ensartet masse. Den klistrer meget, men det skal den. Vej dejen af, og del denne derefter i 4. Du har nu til 4 bageplader.
  2. Tag et stykke bagepapir og put 1 klump dej derpå. Læg et stykke bagepapir ovenpå denne dej, og rul derefter med en kagerulle. Her bestemmer du selv, hvor tyk du vil have det, men 3 mm er ganske fint.
  3. Når det skal bages, tages det øverste bagepapir af. Nu skal der forskæres. Alt afhængig af hvordan du ønsker dine knækbrød skal være, skærer du dejen igennem med en kniv eller laver former med en udstikker.
  4. Bages midt i ovnen ved 200 grader i 15 - 20 min. Lad dem køle af inden de kommes i en dåse.