Sprøde og gyldne knækbrød er dejlige som mellemmåltid. (©DR)

Knækbrød med tranebær og fennikel

Disse sprøde og lækre knækbrød fuld af kerner, tørrede tranebær og fennikel, bagte Kristoffer i Den store bagedyst 2018. Knækbrødene smager dejligt som de er, men de er også særdeles velegnet til ost.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Knækbrød (25 stk.)

  • 50 g fennikel
  • 55 g tørrede tranebær
  • 1½ dl finvalsede havregryn
  • 1½ dl sesamfrø
  • 3 dl solsikkekerner
  • 3½ dl hvedemel
  • 1½ dl rugmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. havsalt
  • 3 dl vand
  • 2 dl olivenolie

pynt

  • 150 g hørfrø
  • 150 g sesamfrø

Fremgangsmåde

  1. Riv først fennikel og pres så meget saft ud som muligt ved at vride den revne fennikel i et viskestykke.  
  2. Kom alle ingredienserne i en skål og ælt godt sammen.
  3. Del dejen op i tre lige store portioner, og læg hver portion mellem to stykker bagepapir. 
  4. Rul dejen tynd (ca. 0,5 cm.), og læg på en bageplade. 
  5. Skær dejen ud i aflange firkanter, der måler ca. 5 x 10 cm. Lav i dejen mønster med din udvalgte udstikker. 
  6. Hold en lineal i en 45 graders vinkel over din udskårne dej, og hæld skiftevis - med et par centimeters mellemrum - hørfrø og sesamfrø udover dejen, så de bliver sort og hvid stribet.
  7. Bag dejen midt i ovnen i ca. 18-22 minutter ved 180 grader til de er let gyldne.
  8. Tag knækbrødene ud af ovnen, og sæt på en rist til de er kolde.


Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2018 - Afsnit 3