Knækbrød med tranebær og fennikel
Disse sprøde og lækre knækbrød fuld af kerner, tørrede tranebær og fennikel, bagte Kristoffer i Den store bagedyst 2018. Knækbrødene smager dejligt som de er, men de er også særdeles velegnet til ost.
Tilberedningstid:
1 time, 30 min.
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
Knækbrød (25 stk.)
- 50 g fennikel
- 55 g tørrede tranebær
- 1½ dl finvalsede havregryn
- 1½ dl sesamfrø
- 3 dl solsikkekerner
- 3½ dl hvedemel
- 1½ dl rugmel
- 1 tsk. bagepulver
- 2 tsk. havsalt
- 3 dl vand
- 2 dl olivenolie
pynt
- 150 g hørfrø
- 150 g sesamfrø
Fremgangsmåde
- Riv først fennikel og pres så meget saft ud som muligt ved at vride den revne fennikel i et viskestykke.
- Kom alle ingredienserne i en skål og ælt godt sammen.
- Del dejen op i tre lige store portioner, og læg hver portion mellem to stykker bagepapir.
- Rul dejen tynd (ca. 0,5 cm.), og læg på en bageplade.
- Skær dejen ud i aflange firkanter, der måler ca. 5 x 10 cm. Lav i dejen mønster med din udvalgte udstikker.
- Hold en lineal i en 45 graders vinkel over din udskårne dej, og hæld skiftevis - med et par centimeters mellemrum - hørfrø og sesamfrø udover dejen, så de bliver sort og hvid stribet.
- Bag dejen midt i ovnen i ca. 18-22 minutter ved 180 grader til de er let gyldne.
- Tag knækbrødene ud af ovnen, og sæt på en rist til de er kolde.