Knækbrød med kanel
Lækre og lidt søde knækbrød med kanel, som Elissa bagte i Den store bagedyst 2018. Udstik evt. knækbrødene i sjove forme, eller lav dem som de klassiske og runde, svenske knækbrød. Knækbrødene er særligt gode med marmelade og ost.
Tilberedningstid:
1 time, 30 min.
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 120 g hvedemel
- 50 g rugmel
- 50 g grahamsmel
- 50 g havreklid
- 1 dl surdej
- 1 dl vand
- 1 dl solsikkeolie
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. kanel
- 1 tsk. kardemomme
- 1 tsk. muskatnød
- evt. perlesukker som pynt
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen på 180°C varmluft.
- Bland hvedemel, rugmel, grahamsmel, havreklid, salt, kanel, kardemomme og muskatnød sammen.
- Tilføj surdej, vand og olie.
- Udrul så tyndt som muligt. Brug knækbrødsrulle eller en gaffel til at lave lufthuller i dejen.
- Udstik knækbrød. Drys med kanel. Brug evt. perlesukker som ”øjne”.
- Bag i ca. 10 min. Afkøl.