Lækre og sprøde knækbrød er gode til den lille sult. (©DR)

Knækbrød med kanel

Lækre og lidt søde knækbrød med kanel, som Elissa bagte i Den store bagedyst 2018. Udstik evt. knækbrødene i sjove forme, eller lav dem som de klassiske og runde, svenske knækbrød. Knækbrødene er særligt gode med marmelade og ost.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 120 g hvedemel
  • 50 g rugmel
  • 50 g grahamsmel
  • 50 g havreklid
  • 1 dl surdej
  • 1 dl vand
  • 1 dl solsikkeolie
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. kanel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. muskatnød
  • evt. perlesukker som pynt

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen på 180°C varmluft. 
  2. Bland hvedemel, rugmel, grahamsmel, havreklid, salt, kanel, kardemomme og muskatnød sammen. 
  3. Tilføj surdej, vand og olie. 
  4. Udrul så tyndt som muligt. Brug knækbrødsrulle eller en gaffel til at lave lufthuller i dejen. 
  5. Udstik knækbrød. Drys med kanel. Brug evt. perlesukker som ”øjne”. 
  6. Bag i ca. 10 min. Afkøl.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2018 - Afsnit 3