Lav en kødsovs med lige del grøntsager og kød og server den med fuldkornspasta eller snittet hvidkål. Foto: Scanpix. (©DR)

Kødsovs med hvidkål eller fuldkornspasta

Har man lyst til at spise flere grøntsager men stadig gerne vil kunne nyde en kødsovs, så er der her en opskrift, hvor man skal bruge lige dele kød og grønt. Hvis der f.eks. er 400 g oksekød i, så skal der også 400 g gulerødder i. Så fylder den mere. Opskriften er fra DR 2-programmet 'Lægen flytter ind'.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 300 g hakket oksekød
  • 1-2 fed hvidløg
  • 4-6 stk. gulerødder
    (bland evt. med pastinak)
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater
    (400 g)
  • 1 spsk. olie
    (til stegning)
  • 1 tsk. tørret basilikum
  • 1 tsk. salt
  • 1 knivspids peber
  • 500 g fuldkornspasta eller hvidkål

Fremgangsmåde

  1. Sauter gulerod, hvidløg og løg i olie i en varm gryde. Det skal ikke tage farve, men løgene skal blive klare.
  2. Kom kødet i gryden og brun det.
  3. Tilsæt tomatpuré og hakkede tomater og krydr med basilikum, salt og peber.
  4. Lad saucen simre under låg, gerne i minimum 30 minutter og smag den til inden servering.
  5. Server med kogt fuldkornspasta eller hvidkål, som er skåret i fine strimler som pasta.

Opskriften findes i samlingen

Skønne og nemme pastaretter